Z Marcinem Galickim, współtwórcą Programu FoodRentgen, rozmawia Rafał Górski, prezes Instytutu Spraw Obywatelskich.
Co konsument znajdzie w raporcie „Prześwietlamy mąki”? Co było największym zaskoczeniem? Dlaczego pestycydy na talerzu to tylko czubek góry lodowej? Co konsument powinien wiedzieć o normach spożywczych? Jakie cele ma strategia „Od pola do stołu”?
Parlament Europejski debatuje nad prawem dotyczącym wprowadzenia nowych GMO bez wcześniejszych kontroli bezpieczeństwa, obowiązkowej identyfikowalności i etykietowania produktu końcowego. Oznaczałoby to, że żywność zmodyfikowana…
Szanowny Panie Prezydencie, W związku z planem powołania przez Pana Prezydenta Narodowej Rady Rozwoju, uprzejmie zgłaszam swoją osobę do składu Rady. Wierzę, że swoimi postawą,…
Paweł Wypychowski Z wykształcenia formalnego mgr inż. elektroniki i telekomunikacji. Z zamiłowania naukowiec w sensie Feynmanowskim – „Nauka to uporządkowany sceptycyzm co do wiarygodności opinii ekspertów”. Specjalizuje się…