
Artur Śliwiński
Ur. w 1966, kulturoznawca, „po godzinach” w NGO działa na rzecz suwerenności żywnościowej, żywności w szkołach prosto od lokalnych rolników, ekonomii społecznej, slow food, osób z niepełnosprawnościami.
Ur. w 1966, kulturoznawca, „po godzinach” w NGO działa na rzecz suwerenności żywnościowej, żywności w szkołach prosto od lokalnych rolników, ekonomii społecznej, slow food, osób z niepełnosprawnościami.
Chcę wiedzieć
# Ekonomia
# Społeczeństwo i kultura
# Zdrowie
Zamknięcie targowisk to bezsensowne marnowanie żywności rodzimej produkcji. Dlaczego tak uważam? Zamknięcie targowisk w czasie epidemii COVID-19 oznacza bezsensowne niszczenie lokalnych rolników. Oznacza…
Głos bardzo młodej kobiety radośnie oznajmił: „W tym pniu nie ma śmieci!”. To zdanie wyrwało mnie z nasłuchiwania popisów dzięciołów, które swoim donośnym…