Oświadczenie ws. komitetu wyborczego

Rafał Górski

W związku z licznymi zapytaniami ze strony naszych sympatyków oświadczam:

Kampania i społeczność „Obywatele decydują” nie są częścią Komitetu Wyborczego Demokracja Bezpośrednia Obywatele decydują. Komitet został zarejestrowany przez partię Demokracja Bezpośrednia (DB) na wybory parlamentarne 2015.

Nie prowadzimy razem z DB wspólnej inicjatywy wyborczej. Nazwa „Obywatele decydują” została użyta bez konsultacji z nami.

Jednocześnie chcę podkreślić, że jako Instytut Spraw Obywatelskich współpracowaliśmy z partią Demokracja Bezpośrednia przy okazji różnych wydarzeń (seminariów, debat). Wspominamy tamtą współpracę, jako rzetelną.

Rafał Górski
Instytutu Spraw Obywatelskich

Oświadczenie (pdf)

Centrum Wspierania Rad Pracowników

Szkolimy rady – we Wrocławiu

Serdecznie zapraszamy na przedostatnie w tym roku bezpłatne szkolenie skierowane do rad pracowników. Tym razem odbędzie się we Wrocławiu, 11 października, w godzinach 10.00-14.00. Szkolenie skierowane jest przede wszystkim do członków rad z województw dolnośląskiego oraz opolskiego, ale rady z innych województw także mogą się na nie zgłaszać. Odbędzie się ono w Ośrodku Działań Artystycznych „Firlej”, przy ulicy Grabiszyńskiej 56.