Oświadczenie ws. komitetu wyborczego

Rafał Górski

W związku z licznymi zapytaniami ze strony naszych sympatyków oświadczam:

Kampania i społeczność „Obywatele decydują” nie są częścią Komitetu Wyborczego Demokracja Bezpośrednia Obywatele decydują. Komitet został zarejestrowany przez partię Demokracja Bezpośrednia (DB) na wybory parlamentarne 2015.

Nie prowadzimy razem z DB wspólnej inicjatywy wyborczej. Nazwa „Obywatele decydują” została użyta bez konsultacji z nami.

Jednocześnie chcę podkreślić, że jako Instytut Spraw Obywatelskich współpracowaliśmy z partią Demokracja Bezpośrednia przy okazji różnych wydarzeń (seminariów, debat). Wspominamy tamtą współpracę, jako rzetelną.

Rafał Górski
Instytutu Spraw Obywatelskich

Oświadczenie (pdf)

Centrum KLUCZ

Tydzień Być i Mieć za nami! Dziękujemy

W poniedziałek, 25.11.2013 r. zakończył się Tydzień Być i Mieć – święto przedsiębiorczości społecznej w Łodzi. Tydzień Być i Mieć był dedykowany ludziom, którzy w swojej pracy łączą dbałość o dobro wspólne, realizację własnych pasji i zysk komercyjny. W ramach Tygodnia odbyły się warsztaty kreatywne i biznesowe, event z grami planszowymi, impreza w klubie Dom oraz konferencja o patriotyzmie ekonomicznym. We wszystkich atrakcjach wzięło udział ponad 300 mieszkańców woj. łódzkiego. Wydarzenie przygotowało Centrum KLUCZ, zajmujące się z ramienia Instytutu Spraw Obywatelskich (INSPRO) gospodarką społeczną.

Miasto w ruchu

Łódzki Rower Publiczny !

Łódzki rower publiczny ruszył 2 maja 2016 roku i od razu okazał się strzałem w dziesiątkę, podbijając serca mieszkańców naszego miasta. W pierwszym miesiącu…