Jesteś społecznikiem? Zgłoś się do 5. edycji Kuźni Kampanierów

Oświadczenie ws. komitetu wyborczego

Rafał Górski

W związku z licznymi zapytaniami ze strony naszych sympatyków oświadczam:

Kampania i społeczność „Obywatele decydują” nie są częścią Komitetu Wyborczego Demokracja Bezpośrednia Obywatele decydują. Komitet został zarejestrowany przez partię Demokracja Bezpośrednia (DB) na wybory parlamentarne 2015.

Nie prowadzimy razem z DB wspólnej inicjatywy wyborczej. Nazwa „Obywatele decydują” została użyta bez konsultacji z nami.

Jednocześnie chcę podkreślić, że jako Instytut Spraw Obywatelskich współpracowaliśmy z partią Demokracja Bezpośrednia przy okazji różnych wydarzeń (seminariów, debat). Wspominamy tamtą współpracę, jako rzetelną.

Rafał Górski
Instytutu Spraw Obywatelskich

Oświadczenie (pdf)

Centrum KLUCZ

Warsztat Działa Się! w Łodzi

Centrum KLUCZ oraz Sieć Sensownego Biznesu zapraszają na warsztat Działa Się!. Jedyne takie spotkanie w Łodzi odbędzie się już 29 kwietnia br. Warsztat Działa Się! jest stworzony dla osób z "sensownymi" projektami, które chcą ruszyć lub przyspieszyć z ich realizacją.

Lepszy transport
Miasto w ruchu

O uspokojeniu ruchu na miastowruchu.pl

W naszym serwisie o zrównoważonym transporcie miejskim rozpoczynamy publikację materiałów o uspokojeniu ruchu. Przedstawiamy miasta, które już teraz realizują tę koncepcję, podnosząc bezpieczeństwo i jakość życia. W Graz model "łagodnej mobilności jest wprowadzany już od 1992 roku. Prędkość 30 km/h jest wprowadzona na prawie wszystkich ulicach w mieście, a 50 km/h dopuszczona jest tylko jako wyjątek.

Dom to praca

Dzień Pracy w Domu w Obrowie

28 czerwca (sobota) odbył się pierwszy Dzień Pracy w Domu. W ramach projektu udało się nawiązać współpracę z Kołem Gospodyń Wiejskich w Obrowie. Przewodnicząca…