Jesteś społecznikiem? Wykorzystaj prawo. Bezpłatne szkolenie

List otwarty do prezesa TVP Jacka Kurskiego *AKTUALIZACJA*

W związku z  odmową TVP na emisję naszego spotu „Wszyscy jesteśmy królikami doświadczalnymi” wysłaliśmy pismo do Prezesa TVP Jacka Kurskiego z wnioskiem o ponowne rozpatrzenie decyzji.

Zapoznaj się z treścią listu

Spot miał zostać wyemitowany w ramach nieodpłatnego czasu antenowego przeznaczonego dla organizacji pożytku publicznego. TVP w decyzji odmownej argumentuje:

Spoty powinny wpływać na zmianę postaw społecznych, a tymczasem przedstawiony spot promuje akcję podpisywania petycji.

Uważamy to za bezzasadne, bo przecież podpisanie się pod petycją obywatelską i udzielenie poparcia inicjatywie jest zmianą postawy społecznej w tej konkretnej sprawie.

*AKTUALIZACJA*

Dziś (15.11.2016 r.) otrzymaliśmy odpowiedź od TVP (pdf).

Chcę wiedzieć

Chcę wiedzieć
# Zdrowie

Powstrzymajmy Monstanto!

"Nie możemy stracić ani dolara” – to hasło przyświecające północnoamerykańskiemu koncernowi biotechnologicznemu, zajmującemu się rozpowszechnianiem genetycznie modyfikowanych organizmów (GMO) na świecie. Firma, kierująca się zasadą „po trupach do celu”, w bezwzględny sposób usiłuje narzucić modyfikowane produkty światowemu rolnictwu i rynkowi spożywczemu. W najbliższą niedzielę, 25 maja 2014, na całym świecie będą się zbierali ludzie krytykujący działania Monsanto i walczący o naturalną, nie zmienianą w laboratoriach żywność.