List otwarty do prezesa TVP Jacka Kurskiego *AKTUALIZACJA*

W związku z  odmową TVP na emisję naszego spotu „Wszyscy jesteśmy królikami doświadczalnymi” wysłaliśmy pismo do Prezesa TVP Jacka Kurskiego z wnioskiem o ponowne rozpatrzenie decyzji.

Zapoznaj się z treścią listu

Spot miał zostać wyemitowany w ramach nieodpłatnego czasu antenowego przeznaczonego dla organizacji pożytku publicznego. TVP w decyzji odmownej argumentuje:

Spoty powinny wpływać na zmianę postaw społecznych, a tymczasem przedstawiony spot promuje akcję podpisywania petycji.

Uważamy to za bezzasadne, bo przecież podpisanie się pod petycją obywatelską i udzielenie poparcia inicjatywie jest zmianą postawy społecznej w tej konkretnej sprawie.

*AKTUALIZACJA*

Dziś (15.11.2016 r.) otrzymaliśmy odpowiedź od TVP (pdf).

# Zdrowie

„UWAGA!” TVN o GMO

W dzisiejszym (środa, 27 października) odcinku programu „UWAGA!” w stacji TVN poruszony zostanie temat żywności modyfikowanej genetycznie. Jednym z bohaterów reportażu będzie współpracujący…

# Zdrowie

Rozmawiamy o polityce handlowej UE

W dniach 27-30 maja b.r. w Debreczynie na Węgrzech odbyła się międzynarodowa konferencja „Wpływ polityki handlowej Unii Europejskiej na kraje globalnego Południa”. Obrady konferencji odbywały się równolegle z nieformalnym posiedzeniem ministrów rolnictwa UE w Debreczynie dotyczącym przyszłości Wspólnej Polityki Rolnej.